Voor patiënten

‘Hoe beter u de operatie in gaat, hoe beter de resultaten. Als chirurg bereid ik elke operatie goed voor. U kunt dat ook!’

Dr Jelle Ruurda, chirurg

Binnenkort ondergaat u een operatie. Dit is niet niks! In een korte tijd komt er veel op u af en spelen er waarschijnlijk veel vragen. Hoe zal het herstel na de operatie gaan? Wanneer kan ik weer naar huis? Hoe lang gaat het herstel duren?

Misschien vraagt u zich ook wel af wat u nú al kunt doen om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen van de operatie. Want we weten allemaal: hoe beter uw conditie voor de operatie, hoe groter de kans dat u sneller herstelt na de operatie.

De app Beter-voorbereid helpt om u optimaal voor te bereiden op de operatie. Door het beantwoorden van enkele vragen naar zowel naar medische als persoonlijke omstandigheden wordt een goed beeld van uw specifieke situatie verkregen. Vervolgens krijgt u op maat advies en begeleiding over de beste voorbereiding op de operatie.

Indien u ondersteuning wilt hebben bij het verbeteren van uw fitheid kunt u via de app in contact gebracht met een fysiotherapeut in uw woonomgeving. Deze kan u helpen op een verantwoorde manier uw conditie op te bouwen voor de operatie.

Testfase

Op dit moment wordt de werkzaamheid en bruikbaarheid van de applicatie onderzocht in vier ziekenhuizen. Deze fase duurt tot eind 2020. Wanneer het onderzoek succesvol verloopt zal de app op grotere schaal beschikbaar komen.

Deelname aan de testfase

Deelname aan de testfase is alleen mogelijk indien u in 1 van de deelnemende ziekenhuizen geopereerd wordt. U krijgt hiervoor automatisch een uitnodiging tijdens het bezoek aan de anesthesist in de weken voorafgaand aan de operatie.

Klik voor aanvullende vragen op het logo van uw ziekenhuis